Vo Francúzsku prenasledujú zástancov tradičnej rodiny

09.07.2013 21:24

Od poslednej veľkej demonštrácie proti  zákonu o homosexuálnych manželstvách ubehol zhruba mesiac a napätie medzi odporcami zákona a vládou stále stúpa. Na jednej strane sa oponenti  zákona  stále nevzdávajú a pravidelne organizujú akcie ako napríklad tzv. večery veillée, na ktorých sa zhromožaďujú prevažne mladí ľudia po rôznych miestach Francúzska a pri sviečkach recitujú básne a tak symbolicky „bdejú nad právami detí“, dni „nosenia tričiek La manif„,  petície za možnosť uplatnenia si výhrady svedomia, pridávajú sa ďalší rebelujúci starostovia  a minulú nedeľu prišlo asi 1500 manifestantov „privítať“ prezidenta republiky pred sídlo televíznej stanice M6, v ktorej mal vystúpenie.

Na druhej strane pokračuje hromadné zatýkanie ľudí za nosenie symbolu rodiny na oblečení, logo La manif pour tous prekvapivo zakázala aj súkromná katolícka škola k veľkej nevôli rodičov a tvár hnutia Frigide Barjot čelí nútenému vysťahovaniu z bytu, v ktorom žije už viac než 30 rokov.

Rozruch vzbudilo aj rozhodnutie riaditeľky materskej školy vo Var, ktorá v duchu nového zákona iniciatívne zrušila v škôlke sviatok otcov a sviatok matiek, na ktoré deti v školách už tradične pripravujú darčeky pre rodičov a dlho sa ne tešia a tieto sviatky nahradila bezpohlavným „sviatkom rodičov“. Dostala sa však pod obrovský tlak rozhorčených rodičov, načo následne sa svoje rozhodnutie snažila obhájiť časovým tlakom kvôli ktorému nemali deti možnosť pripraviť darčeky na Deň otcov a podľa všetkého na budúci školský rok sa bude všetko ako doteraz…

Najväčší rozruch však vzbudilo napadnutie „bdejúcich matiek“ v Lille mužom, ktorý zaútočil na skupinku žien a nadávajúc im do fašistov sa ich snažil pobodať nožom a zároveň prvé odsúdenie odporcu zákona Taubira na nepodmienečný trest.

zdroj: https://www.lifenews.sk/content/fran%C3%BAzsko-ods%C3%BAden%C3%BD-za-nosenie-symbolu-rodiny-na-oble%C4%8Den%C3%AD