Totálna bezmocnosť: Československí pedofili zverejňujú na svojich stránkach fotky detí aj s ich menami a vekom. Na prosbu rodičov, aby ich dali preč, reagovali, že to nie je legitímna požiadavka

15.07.2020 12:58

 

Bratislava 15. júla 2020 (HSP/Foto:Screenshot videotelevizeseznam.cz)

 

Československá pedofilná komunita na svojej stránke zverejňuje fotky detí bez ich vedomia a bez vedomia ich rodičov. Fotky nechceli stiahnuť ani na žiadosť ich rodičov. Bránia sa tým, že fotky na ich webe sú len odkazy na tieto fotografie, ktoré sú na iných verejne dostupných stránkach. Pod fotkami sú pritom chlípne komentáre od pedofilov. Úrady sú však na riešenie tejto situácie prikrátke

Komentáre pedofilov na ich oficiálnej webstránke

V západnom svete, ale už aj na Slovensku sa čoraz viac objavujú tendencie k akceptovaniu pedofiílie. Rôzni pedofili sa spoločne s homosexuálmi účastnia dúhových pochodov a slovenský denník SME nedávno otvorene hlásal, aby boli pedofili akceptovaní spoločnosťou.Viac TU.

Pedofili tak postupne vytvárajú rôzne spolky a fóra, ktoré oficiálne fungujú a kde sa navzájom podporujú a vypisujú rôzne perverznosti. Československá pedofilná komunita však prekročila akékolvek zábrany.

Tento pedofilný spolok na svojej stránke zverejňuje fotografie detí z internetu, napríklad fotky detí zo škôl, gymnastických súťaží, rôznych besied… a to bez súhlasu ich rodičov. Pri fotkách sú taktiež všetky údaje ako meno, priezvisko a vek atď.

Svedectvá o týchto praktikách porozprávali pre portáltelevizeseznam.cz v relácii s názvom „A dosť !“ aj samotné matky týchto detí:

„Oni tie deti tam vystavujú ako by to boli nejaké veci. Akoby boli na trhu a ponúkali ich. Oni upozorňujú na to, že tieto deti sú malé, tieto veľké, tu sú chlapci, tu sú dievčatá, a ponúkajú ich podľa záujmu tých pedofilov, kto by sa komu mohol páčiť ,“ hovorí jedna z rozhorčených matiek.

Pod fotografiami sa od pedofilov objavujú rôzne perverzné komentáre s narážkami na sex s deťmi. Vo vlákne „varíme s deťmi“ pod fotografiou s malými dievčatami, diskutujúci napísal: „Presne takéto dievčatká zbožňujem. S tou by som nielen varil.

 

Pod ďalšou fotografiou sa píše: „Jééé, no dievčatká očividne žijú blízko nás. Možno napríklad v Karlových varoch. Takže keby niekto s nimi sa chcel kamarátiť, nebude to mať ďaleko.“

Rodičia boli väčšinou upozornení nejakými známymi, že sa fotky ich detí nachádzajú na tejto pedofilnej stránke. Okamžite preto kontaktovali administrátorov tejto stránky, no nad tým, akej odpovede sa dočkali ostáva rozum stáť.

„Čo sa týka vašej požiadavky na vymazanie fotografií, ktoré sa týkajú vášho dieťaťa, túto požiadavku nepovažujeme za legitímnu. Fotografie nie sú uložené na našom webe. Jedná sa v podstate o odkazy na obrázky. Ale aj keby boli uložené na našom webe, sú to fotografie, ktoré sú už zverejnené na iných serveroch. Verím, že skrátenie priezviska vášho dieťaťa na iniciály, bude vo vzťahu k ochrane jeho osobnosti dostačujúce,“ odpísali administrátori pedofilnej stránky rodičom dieťaťa.

Odpoveď pedofilnej komunity na prosbu rodičov, aby stiahli fotografie ich detí
 

Zúfalí rodičia sa tak obracajú aj na české úrady, no tie im doposiaľ nepomohli. Polícia a inštitúcia na ochranu osobných údajov tvrdia, že s tým nič nemôžu urobiť. Hovorca českej polície ozrejmil, že sa nejedná o trestný čin. Polícia odporúča rodičom obrátiť sa na úrad na ochranu osobných údajov.

Hovorca úradu pre ochranu osobných údajov však tvrdí, že zvereňovanie fotografií nespadá pod ich úrad. Je to podľa neho otázka na občiansky zákonník, to znamená brániť sa prostredníctvom občianskeho zákonníka na súde.

 

Takto sa bránia pedofili

Československá pedofilná komunita sa však bráni a tvrdí, že reportáž relácie „A dosť !“ bola zavádzajúca: „Je mylnou informáciou, že sa na stránkach komunity Čepek vyskytovali a vyskytujú fotografie či videá detí – všetky tieto fotky a videá sú tzv. embedded linky, teda odkazy, ktoré vedú na nejaký pôvodný zdroj, a to najčastejšie na csfd.cz či spravodajstvo typu iDnes .sk, Novinky.cz a iné. Pre zmazanie týchto fotiek nie je možné žiadať nás, lebo my uvádzame len odkazy.“ Celé stanovisko si môžete prečítať TU.

Reportáž na stránke seznam.cz však nakoniec pohla ľadmi, aj keď len do určitej miery. Administrátori pedofilnej stránky napokon fotografie detí odstránili zo svojho webu, ale len pre verejnosť. Podľa všetkého si zaregistrovaní členovia zrejme budú môcť tieto fotografie pozerať naďalej:

„Komunita Čepek si vždy zakladala na tom, že bola transparentná, teda si všetka verejnosť mohla pozrieť sekciu dostupnú verejnosti aj sekciu dostupnú pre registrovaných, aby všetci mali možnosť vidieť, že sa na našich stránkach skutočne nedeje žiadna nelegálna činnosť. Po opätovnom prečítani žiadosti jednej z mamičiek, že „obsah by mal byť dostupný len cez prihlásenie a rozhodne nie verejne“, sme sa rozhodli z dôvodu ochrany detí Audiovizuálnu sekciu z verejnej časti fóra odstrániť,“ píše sa v stanovisku československej pedofilnej komunity.

Zdroj:https://www.hlavnespravy.sk/nie-tam-aj-vase-dieta-ceskoslovenski-pedofili-zverejnuju-svojich-strankach-fotky-deti-aj-menami-vekom-prosbu-niektorych-rodicov-aby-dali-prec-reagovali-ze-nie-legitimna/2231630?fbclid=IwAR3RZkwFKkRc6mXaXHxk3Ol8B54lysFclErOyhOQkYu8B2_XsalJQqtovLc